Qui som

Som una campanya present en més de 2.000 ciutats i pobles d’Europa formada per organitzacions de la societat civil, partits polítics, sindicats, associacions professionals i entitats de divers tipus, així com persones a títol individual.

cropped-roll-up1.png

Cobrim un ampli espectre de grups d’interès -feminisme, agricultura, treball, pimes, ecologia, cultura, petit comerç, dret, desenvolupament, consum, transport, justícia fiscal i uns altres- que compartim una profunda preocupació per les múltiples amenaces que plantegen els tractats de comerç i inversió.

Fins ara l’enfocament del nostre treball havia estat detenir les negociacions del tractat transatlàntic, TTIP, i l’acord amb el Canadà, CETA. Arran de les múltiples protestes i gràcies a l’oposició de la societat civil, hem aconseguit èxits importants: el TTIP segueix paralitzat, l’acord amb el Canadà (CETA) encara ha de ser ratificat per molts parlaments nacionals, i els tribunals privats per a les transnacionals (ISDS) han estat posats en evidència com a antidemocràtics i per això han sofert danys polítics i legals a la Unió Europea.

Malgrat aquests assoliments, la Unió Europea (UE) continua treballant per a imposar una agenda comercial neoliberal, a través de nous acords, com el de serveis, TISA, pretén finalitzar les negociacions comercials amb Mèxic i el bloc de Mercosur, obtenir l’aprovació del Parlament Europeu per als acords amb Singapur, Vietnam i el Japó, i preparar una relació comercial posterior al Brexit amb el Regne Unit.

A més la UE també pretén constituir un tribunal internacional d’arbitratge aliè a la justícia democràtica i entre inversors i Estats per a expandir l’arquitectura jurídica de la impunitat corporativa.

Rebutgem les actuals negociacions d’aquests tractats per part de la Unió Europea, dutes a terme amb gran opacitat, i exigim un debat polític transparent i democràtic.

Reclamem una política econòmica i comercial que serveixi per a l’interès públic i actuï en favor d’un futur comú. No podem tolerar tractats de comerç i inversió que afecten negativament les nostres vides, especialment les més vulnerables, i que estan dissenyats exclusivament per a defensar i perpetuar un sistema econòmic en profunda crisi, tant social com econòmica i mediambiental.

Creiem cada vegada més important informar el públic, treballar en la incidència política, estendre el missatge a un ampli nombre de sectors afectats i arrelats en el territori i continuar amb l’activisme i la mobilització social, amb la finalitat d’exercir un permanent control ciutadà davant el procés antidemocràtic d’imposició del poder de les transnacionals.

logo NOTCI-1