6-13 de desembre – Cimera Social pel Clima: Una agenda alternativa a la COP25

Aquests dies està tenint lloc a Madrid la COP25, la cimera del clima de l’ONU a la qual han acudit els països que són part de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic per a negociar els compromisos que faran possible el compliment de l’Acord de París.

Des de la Campanya No als Tractats de Comerç i Inversió, ens adherim a la crida a participar en la resposta social a la COP25 per a teixir xarxa i construir comunitat enfront d’una crisi climàtica que és només el símptoma més visible d’un sistema profundament injust. Aquesta resposta social s’ha constituït en la Cimera Social pel Clima, que tindrà lloc del 7 al 13 de desembre, principalment en les instal·lacions de la Universitat Complutense de Madrid.

El divendres 6 de desembre s’inaugura l’agenda alternativa a la COP25 amb una gran marxa que recorrerà el centre de Madrid, la cita surt a les 18h des d’Atocha. S’esperen més de 100.000 persones a la manifestació #MarchaPorElClima, amb aquesta gran pressió als carrers s’exigeix a governs i institucions, presents i absents en la COP25, que mirin pel futur de les persones, els pobles i el planeta que ens acull en lloc de mirar pels grans poders econòmics, empreses, bancs i mercats financers, que ens estan portant a aquesta situació d’Emergència Climàtica, lluny de complir l’Acord de París de mantenir l’escalfament global per sota de 1,5 ° C.

Cartel-6D---COP25---Nacional

Les activitats programades ofereixen diverses temàtiques per la sostenibilitat de la vida i l’ecologisme social: ecofeminisme, sobirania territorial, sobirania alimentària i defensa del territori, enfront de la impunitat d’empreses transnacionals i els tractats comercials, pobles indígenes, migracions, refugi i drets socials.

Entre aquestes activitats volem destacar les activitats que coorganitzem al costat de Fase & Amics de la Terra, Campaña Estatal No a los Tratados de Comercio e Inversión, Entrepueblos,  TNI, OMAL, ATTAC Espanya i Ecologistes en Acció.

  • Taula sobre acords de lliure comerç i canvi climàtic: UE-MERCOSUR, diumenge a les 12h

8dic No TCI

  • Tractats contra el clima: El Tractat sobre la carta de l’Energia, el dilluns 9 a les 10h

9dic No TCI

Consulta aquí el PROGRAMA sencer: https://cumbresocialclima.net/programa/