27 de febrer – Els tractats contra la vida: El tractat comercial UE-Mercosur

Reserva’t el día: El pròxim 27 de febrer ens trobem a Barcelona per a dialogar i debatre sobre el nou Tractat comercial de la Unió Europea amb el Mercosur.

Dijous 27 de febrer de 2020
19.00 hores
Ateneu El Poblet (Auditori) – Carrer de Nàpols 268, BCN
(L2 Sagrada Familia/L4 Verdaguer)

final llocEls tractats contra la vida_ el tractat ue - mercosur

Amb la participació a la xerrada informativa de diferents col·lectius, investigadors i organitzacions volem donar una visió global i des de diferents punts de vista de com afectarà aquest tractat comercial a l’emergència climàtica, a l’agricultura, a la indústria i als serveis públics, però també a les dones, a les defensores i defensors de la terra, als i les consumidors i a la població en general.

Amb la participació de:

Marta Orsini, Amanda Canha – Mulheres Brasileiras Contra o Fascismo – BCN

Henk Hobbelink – GRAIN

Olivier Chantry – Unió de Pagesos

Kenia Castaldo – Campanya Catalunya No als Tractats de Comerç i Inversió

 

El tractat comercial UE-Mercosur: un acord que agreujaria l’emergència climàtica

Després de 20 anys de negociacions, al juny de 2019, la Unió Europea (UE) i els quatre membres fundadors del Mercosur Argentina, el Brasil, Paraguai i l’Uruguai, van aconseguir un «principi d’acord» sobre un tractat de lliure comerç (TLC) entre les dues parts. De ratificar-se, aquest seria el major acord d’aquest tipus signat per la UE i portaria greus impactes en el clima, els ecosistemes, els drets humans i la sobirania alimentària, especialment als països del Mercosur. Previsiblement, el procés de ratificació del tractat no començarà fins a l’últim trimestre d’aquest any.

Com ho parem?