Acció #ACScontraLaVida

acs contra la vida

Des de la Campanya Catalunya No als TCI seguim alertant dels conflictes creats per les transnacionals, principals beneficiàries dels Tractats de Comerç i Inversió, que operen en sectors molt diversos i a qualsevol lloc del planeta, donant prioritat al seu benefici econòmic per damunt dels interessos, drets i la vida de les persones, comunitats i la terra que observen i es resisteixen front l’extractivisme físic i moral practicat per aquestes companyies i empreses globals. Un informe d’Ecologistas en Acción El IBEX 35 en guerra contra la vida. Transnacionales españolas y conflictos socioecológicos en América Latina. Un análisis ecofeminista.” assenyala aquestes multinacionals de “la marca Espanya”. Entre les que més conegudes que apareixen en aquest informe, ACS, l’empresa de Florentino Pérez, el BBVA, amb el conflicte de l’oleoducte Dakota Access Pipeline o l’energètica Iberdrola, sòcia del projecte hidroelèctric de Belo Monte que està provocant la destrucció de 1.500 km2 de selva amazònica de Brasil.

portada-informe-ibex35

En aquest context, avui, un grup d’activistes s’ha presentat a la porta d’IFEMA (Madrid) on se celebrava la junta d’accionistes d’ACS, per “fer memòria” als assistents dels projectes que aquesta empresa realitza a Guatemala i Palestina, amb uns greus impactes socials i ecològics. Aquesta acció- que trobareu a les xarxes amb l’etiqueta #ACScontraLaVida – pretén fer visibles les praxis de l’empresa de Florentino Pérez i la seva impunitat front les reiterades denúncies per part de moviments socials, oneges i comunitats al projecte hidroelèctric que restringeix l’accés a l’aigua a més de 29.000 persones de la comunitat quekchí a Guatemala, provocant també un greu impacte mediambiental, sobre les persones i els béns comuns.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.