#Alerta #JEFTA #UE #Japó #Singapur

cropped-cropped-roll-up-311.png

#Alerta #JEFTA #UE #Japó #Singapur
La Comissió Europea ha presentat avui al Consell de la UE el resultat de les negociacions de l’Acord amb Japó (JEFTA) i dels Acords de comerç i inversió amb Singapur. El 22 de maig el Consell de la UE tractarà aquests dos Tractats de Comerç i Inversions a la seva reunió de Brussel·les. Un cop aprovats pel Consell,  s’enviaran al Parlament Europeu i tot apunta que tindran via lliure per entrar en vigor abans que finalitzi l’actual mandat de la Comissió Europea al 2019.

Les Campanyes alertem que només el Tractat amb Singapur se sotmetrà al procediment de ratificació dels Estats membres!!! Que passarà amb l’Acord amb Japó? Per què es presenta aquest Acord davant el Consell, al Parlament Europeu tot i que encara continuen les negociacions sobre normes de protecció de les inversions i sobre la solució de diferències en materia de protecció de les inversions entre la UE i Japó? Per què tanta pressa per aprovar el JEFTA i l’Acord amb Singapur?

Nosaltres ho sabem!
Volen saltar-se les intervencions dels parlaments nacionals i aniquilar la resposta ciutadana a aquest atac neoliberal a les nostres sobiranies.

Que és el JEFTA?
Un Tractat de lliure comerç i inversions, com el TTIP o el CETA amb Canadà. El JEFTA inclou la “cooperació reguladora” que afecta directament a les lleis que s’aproven en els parlaments dels Estats, les legislacions regionals o a les decisions municipals. Segons fonts de la UE és “el major acord comercial de tots els temps” i que afectarà multitud de sectors econòmics, com per exemple l’automobilístic (+ cotxes? ) els serveis financers i la contractació pública. El JEFTA obre encara més les portes a les privatitzacions.


Més info:

Comisión Europea – Comunicado de prensa
Comercio: La Comisión Europea propone la firma y la celebración de los acuerdos con Japón y Singapur

Trece asuntos comerciales que debes conocer si el TTIP te aterró

EU pushes to approve Japan trade deal, seeks to avoid CETA mistakes

EU – Japan reach an agreement on Trade deal 

http://www.noalttip.org


 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.